Εκκενώνουν για να μην καούν επικοινωνιακά (Video)

ΕΛΛΑΔΑ

Του Άγγελου Προβολισιάνου

Ζούμε τη λούπα του 2021 σε χρόνο ενεστώτα. Από τις διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη – Χαρδαλιά περί «εξαιρετικά πρότυπης δουλειάς για την αντιπυρική προστασία» που οδήγησαν σε 1,5 εκατ. καμμένα στρέμματα, στη «μεγάλη ικανοποίηση του Μαξίμου για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου» από τον Χρήστο Στυλιανίδη την ώρα που η Πεντέλη γίνεται στάχτη και μπούρμπερη.

Κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην «εξαιρετικά πρότυπη δουλειά» και τη «μεγάλη ικανοποίηση του Μαξίμου» δεν είναι μόνο τα αποκαΐδια και οι κόποι ζωής που γίνονται παρανάλωμα. Κυρίως, είναι το μοναδικό σχέδιο που μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία το επιτελικό κράτος.

Οι ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ, οι οποίες είναι δημοσιονομικά ανέξοδες, ΔΕΝ απαιτούν ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ πυροσβεστών και αποφεύγεται το ενδεχόμενο διεκδικήσεων μονιμοποίησης που απαντάται με χημικά και «Αύρες».

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή, όμως, το αξίωμα αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας. Δεν μπορεί να λογίζεται ως μέτρο κυβερνητικής επιτυχίας η αποστολή sms από το 112 όταν καίγονται 112 σπίτια. Αυτός είναι ο πήχης για τα Μέσα της θέσης 108, όχι για αυτούς που βλέπουν το βιός τους να παραδίνεται στις φλόγες. Το παράδειγμα της αυτοκτονίας του 84χρονου αρκεί ως μακάβριο τεκμήριο.

«Είμαστε μια χώρα στην οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά βεβαιότητας σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες.
Και είμαστε ασυγχώρητοι εάν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι θα γίνουν κάποια στιγμή».

Αυτά έλεγε προεκλογικά ο «ασυγχώρητος» Κυριάκος Μητσοτάκης και σίγουρα δεν αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στις εκκενώσεις. Τώρα, «πνίγεται» από τους καπνούς της λουδοβίκιας κομπορρημοσύνης, βλέποντας άνδρες της ΔΙΑΣ να προσπαθούν να σβήσουν φωτιές με κουβάδες στην Ελλάδα του 2022…

Η σύγκριση με την τραγωδία στο Μάτι είναι η μόνη πυξίδα άσκησης πολιτικής και διαχείρισης πυρκαγιάς για το Μαξίμου. Η πλειοδοσία στην τυμβωρυχία έχει μετατραπεί σε πρωθυπουργικό εφιάλτη που δεν πρέπει να πάρει σάρκα και οστά.

Όχι, κανείς δεν αποζητά νεκρούς. Πυροσβέστες και εναέρια μέσα πυρόσβεσης αναζητούν οι πολίτες.

Όταν ένας φορολογούμενος πληρώνει φόρους, δεν το κάνει για να υπάρχουν αστυνομικοί που θα τον ενημερώσουν για εκκένωση ή θα κουβαλούν ντενεκέδες με νερό.
Πληρώνει και για την προστασία του σπιτιού του…

Πηγή: documentonews.gr

Το Το άσπρο: μαύρο! ως News Aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Το άσπρο: μαύρο! ασπάζεται βαθιά τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow Us On Youtube
Share this…