“Εχουμε φτάσει στο σημείο όπου μπορούμε να ΧΑΚΑΡΟΥΜΕ όχι μόνον υπολογιστές αλλά και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ” (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

“Αυτοί που ελέγχουν τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ (Data) ελέγχουν το μέλλον όχι μόνο της Ανθρωπότητας, αλλά της ίδιας της Ζωής. Σήμερα τα Δεδομένα είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο!

Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου μπορούμε να χακάρουμε όχι μόνον υπολογιστές αλλά και ανθρώπους.

Χρειαζόμαστε δύο πράγματα γι’αυτό: μεγάλη ισχύ υπολογιστών και πολλά δεδομένα, κυρίως βιομετρικά Δεδομένα.

Όχι δεδομένα για το τί αγοράζω ή το πού πηγαίνω, αλλά Δεδομένα για το τί συμβαίνει μέσα στο σώμα μου και μέσα στον εγκέφαλό μου.”

ΓΙΟΥΒΑΛ ΝΟΑ ΧΑΡΑΡΙ, Ιστορικός – Φιλόσοφος. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (!)

Όσον αφορά τα ηθικά ζητήματα αυτής της περιόδου, ο γνωστός ιστορικός υποστηρίζει: «Δεν πρέπει να επιτρέπουμε την υπερσυγκέντρωση των δεδομένων σε ένα μόνο μέρος. Η υπερσυγκέντρωση των δεδομένων οδηγεί στη δικτατορία. Το αόρατο χέρι της αγοράς, η βιοτεχνολογία αλλά και η τεχνολογία της πληροφορίας μάς φέρνει αντιμέτωπους με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει συναντήσει ποτέ το ανθρώπινο είδος

Ομολογουμένως, είναι πολλά αυτά που με ανησυχούν. Αλλά θα σταθώ στη ραγδαία άνοδο των νέων τεχνολογιών, εξαιτίας των οποίων θα κληθούμε να διαχειριστούμε πολλά ηθικά διλήμματα.

Η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνάει με ταχύτατο ρυθμό τις δικές μας νοητικές ικανότητες και σύντομα θα δούμε τη δημιουργία του Μετα-Ανθρώπου, ενός υβριδίου ανθρώπου – μηχανής. Αυτή η διαδικασία εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους, αφού στο παρελθόν έχουμε δει πολλές φορές ανθρώπους με εσφαλμένες ιδέες να υπόσχονται τη δημιουργία της ουτοπίας και να καταλήγουν στη δυστοπία.

Θυμηθείτε τη φράση του Γουόλτερ Σκοτ, ο οποίος έλεγε ότι: «Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». 

Τώρα πια ΞΕΡΕΙΣ γιατί γίνονται όλα αυτά…

Το Το άσπρο: μαύρο! ως News Aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Το άσπρο: μαύρο! ασπάζεται βαθιά τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow Us On Youtube
Share this